RODAU || DAURO || AUBOCASSA
 
 
RODAU S.L
 
 

Rodau producerar olivolja från två olika egendomar. Dessas skilda geografiska läge bidrar mycket till två olivoljors olika karaktär; Dauro de L’Empordà (Katalonien) och Aubocassa (Mallorca).

Egendomen i Emporda har totalt 32 000 olivträd av tre sorter;
Arbequina (21 000) är den vanligaste olivsorten i Katalonien och anses vara den bästa. Från den får man en mjuk olja med en stark fruktsmak.
Hojiblanca (6000) mognar sent och ger en olja med stor finess men med ett lågt skördeuttag.
Koroneiki (4 500) är en grekisk olivsort vars olja är intensivt grön.

På Aubocassas ägor odlas enbart Arbequinaoliver.

Det går åt 8 kilo oliver för att få fram 1liter olivolja. Oliverna skördas i november och pressas på resp. gårds egen kvarn. Temperaturen i pressen ligger på max 27ºC och hela processen, från första krossen till flytande olja, sker inom 2 timmar efter att de skördats.

Allt detta i kombination med en tidig skörd ger en olja av hög kvalitet med en mycket låg syrahalt.